trot eller ej...

men jag är sugen på göra om bloggen igen:D kanske blir det kvällens aktivitet:P ska först titta vad som visas på tv ikväll, kanske desperate houswives!! men jag tvivlar...

 

Jag har ju gått med i gruppen "låt krogen vara öppen till kl 5 i umeå" och hoppas att det blir så, eller iaf någon timme längre men det kom ju med på nyheterna!!

Titta:

http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/umea?videoId=1.1236874&renderingdepartment=2.41563

 

 


bio bio bio...

älskar bio! I fredags såg vi the final destination 3D, hur häftigt som helst, men filmen kanske int var den bästa, men jag längtar tills november, då visas En julsaga, 3D, och sen en film som absolut inte får glämmas är ju twilight!!!

Igår såg vi även bio, flickan som lekte med elden, den var ju också rätt bra:)

 

I helgen slog vi våra klackar i taket på scharinska, blev en ganska kort utekväll eftersom förfesten varade till halv ett, haha men jag kom då in gratis på scharre! kul kul.

 

 

 

på torsdag så börjar jag troligtvis min praktik på dagis!! Ska bli spännande, nu börjar resan mot att bli au pair! Kan bli Nya Zeeland som jag åker till:D gud så kul:D

 

 

 

 

 


Härliga Kreta...

Åh nu är man hemma i kalla sverige igen!! Känns hemskt när man för en dag sen vaknade upp till 25 grader ute och strålande sol.

Vi beställde resan förra onsdagen och åkte på torsdag kväll. Blev lite stressigt ett tag därnär Frida inte hittade sitt pass, men det slutade bra för det funkade att använda hennes körkort som pass! Men sen bar det iväg. Vi kom fram runt 01 på natten och det var bara att lägga sig.

 

På morgonen när vi vaknade så öppnade det sig en fantastisk utsikt från balkongen, över havet och ett berg som klättrade upp ur havet och vacker natur med olivträd, apelsinträd,limeträd och fullt med blommor.

 

Vi gjorde en liten promenad för att titta oss runt och köpa lite vatten och frukost och hittade ett litet supermarket som hade nybakat bröd varje morgon så det var ju perfekt:)

 

Så nybakat bröd varje morgon, sedan tog vi oss ned till havet och solade och badade och köpte ett par luftmadrassen och flöt omkring på och solade. Det var det mesta vi gjorde, men bara de första dagarna kunde vi vara vid havet, för sedan började vågorna bli alldeles för stora!! Har aldrig sett så stora vågor, dom sjöljde upp över hela stranden.

 

Men då låg vi i poolen istället med våra madrassen:) Varenda kväll drack vi lite vii och gick på restaurang, så otroligt god mat!! Rätt billigt också, en typisk grekisk middag kostade runt 110kr med dryck och bröd och efterrätt med raki, haha, fy för raki, det smakade exakt som tequila. Men gratis är gott haha:P

 

Efter det blev det lite festande på hotellrummet och sedan ut på krogarna, dom hade väl iite så stort utbud nu under lågsesongnen men kul hade vi:)

 

Nu har man jobbat upp en fin solbränna som jag hoppas ska lysa upp lite i det kalla höstvädret här hemma i Umeå.

 

 


Åh härliga nyheter!

Jag ser ju att jag glömt att skriva om en grej här på bloggen!
Jag har feta planer på att åka till USA som au pair! Jag siktar på nov eller dec. Men måste nog först praktisera några veckor på ett dagis så man får ännu mer erfarenheter av barn:)
SKa bli jättespännande!!!

IDag fcik jag även ett roligt brev med posten,
Alla som är med i kommunal och har jobbat på ett privat vårdföretag under perioden 20070701 - 20080331 kan kanske ha pengar att hämta ut! Man ska skicka in en ansökan om engångsbelopp, varför inte testa! Det var goda nyheter, hoppas man har massa pengar att hämta ut!




Skulle kunna sitta hela natten...

med bloggen men börjar känna att det kan lika gärna vänta tills imorgon. Haha jag känner mig så seg på uppdatera under vissa perioder men nu när sjukdagaran börjar gå över så börjar jag få energin tillbaka att sitta här igen!

Kan snabb berätta om dagen: Vi åkte till lycksele djurpark idag, steg upp halv 9 och gjorde oss iordning men kom iväg som vanlig senare än planerat och kl 11 fick jag ett sms av therese att det spöregnade i Lycksele och vi hade inga paraplyn med oss för det hade ju varit varm och soligt i Umeå på morgonen. Men eftersom vi var försenade skulle vi egentligen vara framme runt 11 men kom ist fram kl 12 och då hade alla mörka moln skingrat sig och det var toppenväder hela dagen på parken! Var häftigt med alla norrlänska djur, trodde faktsit dom skulle ha lite lejon och sådan men nej nej:P Bara renar älgar varjar rävar myskoxar m.m

Men det var trevligt, sedan åkte vi ned till "stan" eller vad man kan kalla det ( haha tycker inte den var särsligt stor och underhållande) men där letade vi efter en restaurang och fick gå ett bra tag innan vi hittade det vi sökte, en enkel grill, hah. Men gott vare, sen åkte vi till dollarstore och fyndade:D
Efter det åkte vi och hälsade på therese, väldigt mysig lägenhet! Blev bara en snabbis för manne ville hem till fotbollen.




Fridas hemliga och magnifika Kyckling paj :D

Pajdegen:
3dl Mjöl
125g Smör
2msk Vatten


Innehåll:
3 kycklingfiléer (tinade)
1 paket fetaost (välj efter favorit)
2dl Creme fraiche (gärna med örter)
1-2 tomater


Kryddor: Curry. Tandoori, Oregano, Salt och peppar (krydda efter smak)


Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdegen börjar man först att förbereda, dela smöret i mindre bitar som du blandar med allt mjöl i en bunke, arbeta ihop degen med fingrarna tills du fått ihop en jämn massa. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Efter detta lägger du degen i en smord pajform som du sedan fördelar jämt i pajformen, ställ i kylen i 15 min.


Nu kan du förbereda kycklingfileérna som du hackar i mindre bitar och lägger i smord ungsform och sedan kryddar med lite salt och peppar och Tandoori. Sedan in i ugnen för att försteka (ungefär 20 min).




Efter detta kan du förbereda fyllningen. Smula ett paket fetaost i en bunke och skiva i tomaterna, gärna ganska små bitar. Blanda i Creme fraichen och krydda även denna blandning med salt peppar, tandoori, oregano och Curry.



Ta ut kycklingen ur ungnen och ta ur pajformen ur kylen och nagga degen med en gaffel som sedan ska in i ugnen för att förgräddas i ungefär 10 min.



Medans pajen gräddas så blandar du ihop kycklingfiléerna och fyllningen och väntar på att pajen ska bli förgräddad. När 10 minuter har gått så tar du ut pajen och häller på fyllningen. Nu kan du grädda en sista gång för att allt ska få en fin färg och bli varmt. Smaklig måltid!!!







Fridas hemliga och magnifika Kyckling paj






(kan försäkra om att den blir underbart saftig och goooood!!! Detta är ett påhittat recept av mig, jag älskar att improvosera och gå efter mina egna erfarenheter.)




Brittisk korthårs Avelshane söker hona!

Tänkte lägga in min annons även här, man vet aldrig vilka som läser bloggen:)
MIn fina gubbe ska hitta sig en hona:)







Jag söker en fin brittisk korthårs hona till min fina Sylvester.
Han är 1 år och 8 månader gammal. Väger nu lite mera över 7 kg! Så här har vi en rejäl och bastant britt.

Han har ställts ut på kattutställning och tagit titeln Champion. Han har även fått BIV och varit upp i panelen några gånger.

Han är så otroligt snäll och gosig katt.
Går lätt ihop med andra katter.
Så har du en fin britthona som du skulle vilja ta kull på så tveka inte att höra av dig!

Hans stamnamn är S* Kickelimicken´s Sylvester

Pris diskuteras senare.

mvh/ Frida


titta även in annons om ni vill!

http://www.blocket.se/vasterbotten/Brittisk_korthar_Avelshane_23483666.htm?ca=2&w=3



Lycksele here we come!

Åh har varit sjuk nu i 8 dagar! Något less!
Men imorgon ska vi göra nått roligt, vi ska åka på lycksele djurpark!
Och sedan dollarstore, och förståss så måste vi ju hälsa på therese! Hoppas hennes daniel är hemma då också:)

Gjorde en fantatiskt god paj förra veckan som jag tänkte lägga upp receptet på men får bli senare i veckan för nu måste jag hoppa isäng så man orkar med alla djuren imorgon:D



15kvm 4000kr/mån aaaaaaaaah

Fy så hemsk lägenheten var igår!!
Den var typ på 15kvm och kostade 4000kr/mån
hemskt!!!



RSS 2.0