Dagen på stan

Oj vad man har varit slapp denna vecka, försökt vila mig så mkt som möjligt men denna dag har jag väntat på hela veckan, att få gå på stan med matilda:)

Mor ringde och väckte oss halv 11, fattar inte att man är så trött. Men så planerade vi lite av helgen och sen fick jag brott o ringa matilda, men hon hade visst planerat hela dagen sin på annat håll:P hehe nämen, hon hade glömt bort våran träff idag. Men så ändrade vi lite på planerna, vi träffades efter tolv. Hann just in i två affärer sen kom hennes svärfar förbi en sväng o bjöd oss på fika. Trevligt:)

Vi hann några affärer sen skildes vi, vi föreslog att gå och titta på tapeter på måndag ist. Eftersom matilda inte tänkt på att vi skulle på stan så tänkte hon inte på att ta ut barnvagnen som låg i deras bil som matte hade kört iväg med, så matilda bar på lilla elvira runt hela stan. 13 kg bärandes kan inte va lätt! Men det var mysigt ändå! Riktigt vårväder, sådär mysigt vårväder tidig vårdag i slutet av mars, lite rosor på kinderna.

Jag fortsatte min shoppingtur till systemet:P Och inhandlade lite vin till kvällen. Sen gick jag och gjorde fynd på elkedjan. Jättefina sänglampor hittade jag. Så nöjd.



Dom fina sänglamporna

 Sen vidare till indiska och kunde inte stå emot att köpa mig en kjol. En prickig en hihi.

IKväll blir det att dra till hannah och träffa hennes vän Nascol (tror det stavas så:P) och ha lite mys med vin. Uppdatering om det kommer!

Riktiga våffeldagen:)

Ojoj, löningsdag idag, fast jag fick väl ingen höjdarlön eftersom det var början på sjukskrivningen, men manne därimot!:D
Nu ska det handlas möbler hoppas jag!

Idag har vi fetstäda hela lägenheten! TVättat allt som går att tvätta o putsa allt som går att putsa. Oså upptäkte vi igår att man behövde tydligen ( :P ) tvätta skurmoppen lite oftare, och vilken skillnad det blev på doften här i lägenheten! Vi har alltid trott det varit kattlådan, haha:P

Och idag är ju tydligen riktiga våffeldagen haha, hade ingen aning att det var så nära. Så vi har bjudit hit mannes mor ikväll, hon lät överförtjust! Då tar hon även med kattutställningspapperna så man får iväg dom. Snart är det ju utställning i Umeå och då ska jag och min kära vän maria ställa ut våra bäbisar, fast hon har ju en jättesöt ragdoll hona, hoppas det går bra för dom!



Marias kisse Kristall


Upptäckte nått häftigt med vårat nya kök att micron går att ställa in på grill läge, så då blev det knaprig yta på maten samtidigt hur häftigt som helst:P Fast därimot så var det nog inte så smart att ha den blå kåpan över maten :S



Kåpan förstörd


Inte kul att vara katt när man städar, damsugaren är ju för hemsk, den kommer äta upp en om man kommer nära. Men detta gjorde att vi fick riktigt snälla lugna katter efteråt:)



Lata katter efter städ

Njutningsdag för fler än en...

Nu börjar det snart pirra i magen av längtan till andra kattutställningen för sylvester! Den är i slutet av april, fast tyvärr så är det i Östersund, en bra bit att åka och kanske inte den roligaste staden, fast vad vet jag. Hoppas det går bra för honom han är ju så fin:D
Köpte en ny kam till katta förra veckan o dom älskar den! Och den är magisk, den tar verkligen bort allt löst hår. Och har nog aldrig hört en katt kurra så högt som när man kammar med den.




Njutande bäbis


Idag har varit en jäkligt lugn dag! Hehe, vi vaknade 11.40 och helt chockade att den var så mkt. Man borde nog inte vara uppe så länge på nätterna!
Men inatt vaknade vi av ett väldigt "trevligt" ljud från två katter som parade sig just brevid mitt öra! haha manne höll på skita knäck:P Antar att Issa är på löpen igen, man dör verkligen av löpande katter, det kan gå en på nerverna! Tur att vi har flyttat till grubbe nu
så man kan ta och släppa ut dem igen när de blir jobbiga.

Jag har även sökt ett jobb idag, som receptionist. Har ju alltid varit min dröm sen jag var liten. Skulle va kul och pröva på något nytt. Man kanske borde vara lite mer aktiv med jobbsökandet, men det är ju så ruskigt tråkigt. Jag är van att bli serverad med jobb:P hehe, fast det har jag ju nästan blivit denna gång också. Av kommunen, men då förlängdes ju sjukskrivningen ytterligare 2 veckor. Ibland har jag så fruktansvärt ont i ryggen så att man vill bara skrika.

Ikväll var vi faktist på bio igen!:) (Jag och Manne firade ju 3 år och 8 månader idag) Vi var ju alltid på bio förr innan jag bröt svanskotan, men efter det gjorde det så jäkla ont att sitta på arslet så länge i biosalongen:P Men nu går det rätt bra.
Haha en riktig action tönt film:)


   

Nästan 3 timmar lång!      I biosoffan

Sen var det bara att skynda hem till desperate houswives! Fast när vi kom fram till bilen så upptäckte vi att bilnycklarna var borta, antagligen hade dom ramlat mellan biostolen. Så det var bara att gå tillbaka, och lyckligtvis så fann vi nycklarna och vi åkte hem:)



Köttbullar

Köttfärs 400g
Ägg 2st
matfett 3msk (flytande går fint)
Ströbröd 3msk
Salt 3 krm
Peppar 2 krm
Vitlökspulver 2 krm
Oregano 2 krm
Grillkrydda 3 krm
Tandoori 3 krm
vitlöksklyftor 2-3 st
Gul lök 1 st

Hacka löken fint och bryn med salt och peppar. Sen blanda köttfärs, ägg, ströbröd och alla kryddor och den brynda löken till en härlig röra.  Om den känns för lös är det bara att tillsätta mer ströbröd.  Man kan göra denna blandning en dag föra om man vill för att kryddorna ska suga åt sig. Rulla små fina bullar och stek med lite matfett. Passar bra till kokt potatis och brunsås, eller pasta om man föredrar det!



Vår egna våffledag

Jag satt  uppe nästan hela natten med min nya blogg inatt ( :p ) så jag sov ända till halv 11 när matilda ringde och frågade om jag ville komma över. Åt en supergod fisksoppa med kräftstjärtar i(!!!) till lunch och fixa mig lite innan jag drog till matilda. En härlig vårdag, eller vad man ska kalla det, tycker inte våren kommer typ först i maj och varar i någon vecka sen kommer sommaren som räcker högs i 3 månander som följs av hösten som varar 2 veckor, och sen kommer helvetes vintern igen som sträckers sig typ 8 månader! haha:P I umeå är det då så. Men iaf så åkte till matilda och vi satt och surrade och hade så trevligt. Lilla Elvira var hemma idag och underhöll oss:)

var o hälsade på matilda idag                                 
                             
Matilda i soffan                Frida också  

                                 


Bus Elvira, men idag var hon sjuk, stackars gumman!


Hon kunde inte hålla sig i skinnet nästan, upp o klättra överallt:P Undra hur det blir när man själv får småtting, men mysigt måste det vara.


Sen bjöds det på fika!!

    
Bullar och varm choklad, snacka om gott!!

Åkte hem efter en trevlig dag och möttes av en god doft i hallen. VÅFFLOR!
Manne stod och gräddade, det var underbart gott!


                               
GOTT!                                           Sylle ville också ha!           Solen håller på att gå ned i köksfönstret.

Ikväll kommer elias och ska köpa våran gamla tv, bra att det kommer till användning igen. Ska även fördriva tiden med o spela betapet med matilda hihi...

Bloggstart

Då har man själv skaffat sig en blogg. Kulkul:)
Hoppas man kommer orka engagera sig denna gång. Och inte som det brukar bli när man skaffat sig olika community, typ använder sig av den i några månader och när det kommer något nytt så börjar man där ist.

Det ärväl kul att ha en sida där folk kan följa ens vardag och tankar, speciellt om det är kanske vänner som man inte träffar så ofta. Jag ska göra så gott jag kan och uppdatera. Men just nu känns det faktist lite spännande.
Haha det kommer nog finnas en och annan kattbild på denna blogg, oxh det är väl bilder som i sig inte intresserar så många, men mina katter äf väl för rara så man måste ju bara lägga upp massa söta bilder:D

Undra hur mycket babbel man kommer att hinna skriva här, och speciellt nu när jag är sjuksriven i två veckor till. Har man tråkigt så kan man fördriva tiden med att lätta sina tankar.

-------

Denna helg gick otroligt fort! Den bara sprang iväg! Men mysigt har det varit. Bio med Manne och Marianne. "Män som hatar kvinnor". Det var väl en film som var ett måste att se när den är så omtalad. Men den var bra, sevärd.
Speciellt kul när man får en magatack mitt i upplösningen,(efter all pizza o vin snack).

-------


Lördagen startade med att jag åkte till Tavelsjö för att träffa en ostiopat. Helt magist besök nästan! Hon nästan trollade bort värken i ryggen! Verkligen ett tips att gå till en ostiopat om man har ont någonstans. De hittar nerven och lurar hjärnan. Åkte hem och gjorde en fetmiddag till manne, med förrätt och varmrätt, efterrätt hanns inte med och orkades inte! Det blev en het kycklingsoppa med tomat, fetaost och choritzo bitar till förrätt. Och Ungsgrillat kött och choritzo med café de paris och potatisklyftor och en alldeles förträffligt snygg sallad:) (gurkorna var formade till fjärilar och cocktail tomaterna blev små röda blommor och sen blandsallad som var i massa vackra färger som blev väldigt vacker syn för ögat:)

Här var den lyxiga middagen till Manne.
                        
                              Fetmiddan till Manne


Såhär kan man också se ut efter en fetmiddag:P

Så kan man också se ut efter en god fetmiddag.

 Jag och stina stämmde träff på pipes för att bärsa(fast det blev vin ist, hehe). Och satt och surrade ett bra tag, sedan kom sara stormandes från jobbet och vi fortsatte sent in på natten. Kvällen avslutades med njutning på mias grill:p.

På Pipes

Jag och sötsara

--------

Söndagen Bestod av slappa hela dagen. Sara sov över här, så vi startade dagen med en god frukost med rostbröd och the , sen såg vi några avsnitt av "Pang i bygget". Följde sara till bussen och gick hem och lagade middag till manne innan träningen. Sen var jag död och gick och sov i 2 timmar! haha, bakis?
Vaknade 7 och plaserade mig framför TVn i några timmar, och nu sitter man här och gör en blogg. Rätt nice helg ändå!
puss!

(Satt och exprementerade lite med bilder men det blev aldrig riktigt bra, men såhär blev en, lite söt)




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0